Forside

Innlogging

Om oss

 

 

Håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet - Lofoten

Håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet - Lofoten

Håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet

Dagskurset om håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet gjennomføres i samarbeid mellom Nordlandssykehuset HF og kommunene i Lofoten og Vesterålen. Målgruppen i Nordlandssykehuset vil være ledere, verneombud, tillitsvalgte, psykologer.

Kurset er godkjent av Psykologforeningen som vedlikeholdskurs for spesialister, med 7 timer.

Det serveres kald og varm drikke samt lunsj til deltakerne.

Evt. utgifter til reise og opphold dekkes av enheten/klinikken/kommunen.

Tid og sted:
Meieriet kultursenter, Storsalen, 11. april kl. 08.00-14.00 (lunsj kl. 11.00-11.45)

Foredragsholder:

Ståle Valvatne Einarsen Psykolog Ståle Valvatne Einarsen,
til daglig professor ved Universitetet i Bergen. Einarsen har forsket i mer enn 30 år på denne tematikken, skrevet en lang rekke bøker og har vunnet både nasjonale og internasjonale priser og utmerkelser for sitt arbeid.  Han har lang praktisk erfaring som foredragsholder og rådgiver for private og offentlige virksomheter.

 

Hovedbudskap:

Konflikter kan både være utviklende, forstyrrende og drepende i et arbeidsfellesskap. Gjennom en konstruktiv innstilling og aktiv forebygging og håndtering kan konfliktsituasjoner også bedre samarbeid. Intensive konflikter kan derimot også være helseskadelig, og skal håndteres på en ryddig og forsvarlig måte i tråd med gode prinsipper i arbeidsmiljøloven og saksbehandling. Aktive og trygge ledere som vet hva de skal gjøre når frustrasjoner, irritasjoner, motsetninger og mer alvorlige saker dukker opp, er det viktigste.

Innhold:

Hva er en konflikt? Når er det uenighet og når det konflikt? Personkonflikter og sakskonflikter. Årsaker til konflikter i arbeidsmiljøet. Hvordan konflikter utvikler og utarter seg. Hva sier arbeidsmiljøloven om konflikthåndtering. Roller i konflikthåndtering; leder, TV, verneombud og ansatt. Klage, søke, varsle: Hvordan kan ansatte ta opp problemer i arbeidsmiljøet? Saksbehandling og ryddighet i håndtering av konflikter. Lederes undersøkelses og aktivitetsplikt. Arbeidsgivers styringsrett og omsorgsplikt i konfliktsaker. Arbeidstakeres medvirkningsplikt. Hvordan håndtere varslingssaker. Hvordan undersøker klager og varslinger: Er det forskjell på klage- og varslingssaker?

Arbeidsform:

  • Foredrag
  • Gruppearbeid/diskusjoner
  • Case

Kontaktpersoner Lofoten

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
    Tlf: 755 716 42 / 97 58 04 92

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
    Tlf: 91 68 27 85

Informasjon

Dato 11-04-2024 08:00
Slutter dato 11-04-2024 14:00
Påmeldingsfrist 12-03-2024 23:55
Kapasitet 100
Registered 51
Ledige plasser 49
Pris per billett Bare for ansatte i Nordlandssykehuset HF - Ingen kursavgift
Kontaktperson Odd Leithe
Sted Meieriet Kultursenter

Registrering for dette arrangementet er nå stengt