IPS-konferanse

Kontaktperson:
Leif-Ole Arntzen, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fristen for å melde seg på er gått ut.
Du finner oppdatert informasjon på komijobb.no (www.komijobb.no). 

Sysselsettingsgraden for mennesker med alvorlige psykiske lidelser er svært lav, trolig under 10 prosent. Det har dessverre også vært økning i unge på AAP og uføretrygd i Norge over flere år, og ytelsene gis oftest på bakgrunn av psykiske lidelser. Individuell jobbstøtte (IPS) er en arbeidsrehabiliteringsmodell til mennesker med alvorlige psykiske lidelser. Modellen krever tett samarbeid mellom jobbsøker, helsepersonell og NAV. Det er grundig dokumentert at IPS-modellen er bedre egnet til å fremme vellykket sysselsetting enn dagens praksis. På tross av denne kunnskapen er ikke IPS en del av det vi vanligvis tilbyr som jobstøtte til mennesker med alvorlige psykiske lidelser.

Kompetansesenteret (kaph) ønsker å bidra til implementering av Individuell jobbstøtte (IPS) i Nord-Norge. Vi ønsker også å starte gode nettverk mellom jobbspesialister, metodeveiledere, helseansatte og NAV-veiledere som ønsker å samarbeide om IPS.

Foreløpige tema og forelesere på konferansen:
Torsdag 15. juni:
Hva er kunnskapsgrunnlaget for individuell jobbstøtte?
Hva må vi gjøre for å overføre det forskningen viser virker til vår egen praksis?

Vi vil få høre blant andre professor Arnstein Mykletun og London-baserte Miles Rinaldi som har inngående kjennskap til feltet og har jobbet med implementering av IPS inn i ordinær klinisk drift i mange år. Vi vil også høre erfaringer fra andre IPS-miljøer i Norge og fra jobbsøkere som har erfaring med denne måten å jobbe på.

Det kommer representanter fra Helse Nord og Arbeidsdirektoratet.

Fredag 16. juni:
Denne dagen vil vi gi konkrete eksempler og drøfte hvordan vi kan gjøre individuell jobbstøtte til en selvfølgelig del av det NAV og helse sammen kan tilby. Vi vil ha flere parallellseminarer og vi håper å kunne sette i gang drøftinger på hvilke muligheter som finnes i ulike kontekster i Nord-Norge.

Vi håper at vi i årene fremover kan ha en årlig konferanse om satsning på arbeid og psykisk helse i vår region, og årets konferanse markerer forhåpentligvis startskuddet for en storstilt satsning på IPS i helseregion nord!

Vi vet at det er stor interesse for konferansen. Meld deg på nå.

Deltakerne kan sende en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med ref: 46122117 for å bestille overnatting.


Informasjon

Dato 15-06-2017 08:00
Slutter dato 16-06-2017 16:00
Kapasitet 150
Registrert 108
Ledige plasser 42
Påmeldingsfrist 08-06-2017 12:00
Pris per billett Ingen kursavgift
Kontaktperson Odd Leithe
Sted Scandic Ishavshotel Tromsø
Registrering for dette arrangementet er nå stengt

Location Map